Page 19 - Toidupüramiidi tipp
P. 19

jogurt) suhkrusisaldusi. Ka see annab ligikaudse arvu (osa suhkrutest võib lisaks tulla ka jogurti teistest komponentidest, nagu näiteks puuviljadest, aga ka jogurtis looduslikult olevast laktoosist), kui palju võiks olla tootesse suhkruid lisatud.• Toidu märgistusel esitatud koostisosade loetelus võivad toidule lisatud suhkrud olla märgitud erineval kujul, näiteks:• Suhkur, mida võib väljendada täpsemate nimetustega nagu peedisuhkur, pruun suhkur, toorroosuhkur, invertsuhkur, kookospalmisuhkur jne ning spetsii liste nimetustega nagu demerara, muscovado, turbinado, sucanat, rapadura ehk panela jne• Mesi, mida võib väljendada erinevatele mee liikidele viitavate nimetustega, nagu õiemesi, kanarbikumesi jne• Siirup (maisisiirup, agaavisiirup, vahtrasiirup, kasesiirup, invertsuhkrusiirup, glükoosisiirup, glükoosi-fruktoosisiirup, linnasesiirup jne) ja melass• Glükoos (ehk teise nimetusega dekstroos), fruktoos, sahharoos, maltoos, laktoos, (malto)dekstriin jne• Magusaineid sisaldava toidu nimetusele lisatakse märge „magusainega”, lisatud suhkrut ja magusainet sisaldava toidu nimetusele lisatakse „suhkru ja magusainega”.19Veebikogumik - Toidupüramiidi tipp


































































































   17   18   19   20   21